۱) در دنیای مُد، عطر و اودکلن هم مثل رخت و لباس و کفش و کلاه و . . . سال به سال، نو میشود اما هر عطری برای هر سن وهرموقعیتی مناسب نیست. ۲) از عطرهایی مانند بولگاری، اسکادا و ایریا که رایحه سنگینی دارند، ترجیحا در محافل رسمی استفاده کنید. همیشه بهتر است که در مکانهای رسمی از رایحههای تلخ، گرم، شیرین و تند استفاده کنید.
۳) در ساخت عطرهای تلخ معمولا از اسانسهایی مانند ریشه درختان و ادویههای تند شرقی استفاده میکنند. عطرهای شیرین و گرم هم عطرهایی هستند که از بو و طعم شکلات و میوههای تابستانی برخوردارند. ۴) از عطرهایی مانند مادام روشاز، گپ، هوگو و آزارو ترجیحا در محافل دوستانه و صمیمی استفاده کنید. همیشه بهتر است که در محافل دوستانه و صمیمی، از عطرهای سرد و ترش استفاده کنید.
۵) عطر سرد به عطری میگویند که حس خنکی و تازگی را القا کند. استشمام این عطرها معمولا باعث میشود که طعمِ میوههایی مانند خیار و هندوانه را به خاطر بیاوریم. ۶) عطر ترش به عطری میگویند که طعم مرکبات را به خاطر بیاورد. عطرهای ترش نیز القاکننده حس طراوت و شادمانیاند. ۷) عطرهای سرد و ترش باعث آرامش روحی و رفع خستگی نیز میشوند. لابد دیدهاید که در باشگاههای ورزشی، هوای داخل باشگاه را معمولا با رایحههای سرد و ترش مطبوع میکنند. عطرهایی با طعم گلهای وحشی میتوانند حس صمیمیت بیشتری به محیط القا کنند. ۸) همانطور که در بحث رنگها، از رنگ سال و رنگ فصل برایتان گفتیم؛ در بحث عطرها هم باید از عطر سال و عطر فصل صحبت کنیم. طبیعتا عطرهایی که بهتر است در روزهای گرم و آفتابی استفاده شوند، با عطرهایی که مناسب روزهای سرد زمستاناند، یکسان نیستند. ۹) در فصل بهار از عطرهای ملایم استفاده کنید. عطرهای ملایم و بهاری را معمولا از گلهای بنفشه، تمشک و مگنولیا میگیرند. ۱۰) در روزهای گرم تابستان برای ماندگاری بوی عطر باید به دفعات بیشتری از آن استفاده کنید. با این حساب، بهتر است که در فصل گرم از عطری استفاده کنید که ماندگاری بیشتری داشته باشد.
۱۱) در فصل گرم، استفاده از رایحههای خنک و ترش، تلخ و سرد، جنگلی و وحشی بسیار خوشایند است. استفاده از رایحه های خنک و ترش در فصل تابستان، سرمای خوشایندی را به شما و اطرافیانتان منتقل میکند و درنتیجه از حس ِگرمای محیط میکاهد تا به یک حس تعادل دمایی برسید. ۱۲) ماندگاری عطرها در هوای سرد بیشتر است. یعنی در پاییز و زمستان با توجه به دمای پایین هوا، الکل موجود در عطر دیرتر تبخیر میشود. در فصلهای سرد سال، بهتر است از رایحههای سنگین مانند عطرهای شیرین، تند و تلخ استفاده کنید. ۱۳) اگر پوستتان چرب است، خوشحال باشید چون دوام و ماندگاری عطرها بر روی پوستهای چرب و تیره بیشتر است. اما عطر برای پوستهای روشن و خشک، در حکم یک مرطوبکننده است و دوام زیادی روی این پوستها ندارد. ۱۴) اگر پوستتان روشن و خشک است و میخواهید ماندگاری عطرتان بیشتر شود، بهتر است پیش از استفاده از عطر، از لوسیونهای مرطوب کننده بدون بو استفاده کنید. ۱۵) از زمانهای گذشته، این باور همچنان پابرجاست که عطر و اودکلن را باید به پوست جلوی گردن و یا به مچ دست زد. واقعیت این است که زدن عطر بر روی محل نبضها (مانند: مچدست، مچ پا، پشت زانوها و نبض گردن) باعث متصاعد شدن رایحه عطر شده و کلا خوشایند است اما پزشکان توصیه میکنند به گردنتان عطر نزنید چرا که این کار، احتمال بیماریهای پوستی را در این ناحیه افزایش میدهد.
انواع عطر و خواص آن
همانطور که درصد ترکیبات معطر کاهش یابد شدت و طول عمر عطر نیز کاهش می یابد.
ترکیبات آب و الکل به عنوان حلال مواد معطر بکار می رود. در عمل گرمای بدن سبب می گردد تا حلال به سرعت تبخیر شده و عطر بر روی پوست باقی بماند بتدریج طی چندین ساعت تبخیر گردد.
۱- رایحه اولیه: رایحه ای که پس ازچند دقیقه از استعمال عطر احساس گردد. رایحه اولیه همان احساس اولیه از بوی عطر است. به همین خاطر در فروش عطر تاثیر به سزایی دارد. رایحه این مرحله تازه و تند می باشد ترکیباتی که در این مرحله دخیل هستند بوی تند می باشدو شدیدا فرار می باشدو به سرعت تبخیر می شود.
۲- رایحه ثانویه: رایحه ثانوی عطر زمانیکه رایحه ابتدایی از میان می رود آشکار می گردد. رایحه ثانوی بدنه اصلی عطر تشکیل می دهد و به عنوان ملایم کننده بوی تند اولیه به کار می رود و این مرحله چیزی حدود ۱۰ دقیقه تا ۱ ساعت بعد از استعمال عطر احساس می گردد.
۳- رایحه پایانی: رایح عطر را زمانی که رایحه اولیه و ثانوی از میان می رود شامل می شود. ترکیبات این گروه معمولا ثابت کننده می باشند. رایحه این مرحله قبل از ۳۰ دقیقه پس از استعمال عطر احساس نخواهد شد.
عطرها از چه چیزهایی درست می شوند
گیاهان به عنوان منبع اصلی تولید روغنهای اساسی و ترکیبات معطر به شمار می آیند گیاهان این ترکیبات را به خاطر محافضت از حیوانات گیاه خوار و همچین جذب حشرات گرده افشان تولید می کنند.
۱- گلها : بزرگترین منبع مواد معطر می باشند که شامل گلهای سرخ و مریم و میخک و یاس و ابریشم هستند.
۲- برگها: برگهای نعناع هندی و بنفشه و رزماری و مرکبات و گوجه فرنگی
۳- ریشه و ساقه های زیرزمینی : ریشه درخت جوز و زنجیل.
۴- دانه ها: دانه های گشنیز و زیره و کاکائو و هل و بادیان
۵- میوه ها : تمشک و توت فرنگی و سیب و مرکبات و وانیل و فلفل شیرین
۶- روغن چوب: چوب درختان سرو و عرعر و کاج و....
۷- پوست درختان: درخت نعناع
۸- صمغ: صمغ بوته کندر و درخت گل حنا و کاج و ....
منابع حیوانی
۱- مشک : از کیسه آهوی آسیایی گرفته می شود.
۲- کاستوریوم : از کیسه سگ آبی آمریکای شمالی به دست می آید.
۳- عنبر سائل : ماده چربی ماندی که از نهنگ عنبر درست می سود.
۴- عسل: از کندوی عسل به دست می آید.
منابع مصنوعی
مواد معطر ساختگی ترکیبات ارگانیکی است که از فراورده های نفتی و یا صمغ درخت کاج حاصل
می گردد مانند کومالین و لنالون.
خانواده عطر ها
رایحه پر طراوت
freshygreen: رایحه ای شبیه علف و سبزه و یا برگهای تازه چیده شده می ماند.
oriental:(رایحه گرم) رایحه کاجی و بلوطی و یا وانیلی
Spicyy: رایحه گرم و تند.
Woody: رایحه جنگل و چوب خشک تازه قطع شده.
Floral(رایحه گل) ملایم و طبیعی
Fruity : رایحه میوه ها به جز مرکبات
Furgal : رایحه قارچ مانند
Earthy/Mossy: رایحه زمین جنگل و خاک
Citruso:رایحه مرکبات مانند : نارنج و لیمو ترش پرتغال
Lobacco: رایحه تنباکو
Sweet : رایحه شیرین
Light: رایحه ملایم و سبک
Heavy: رایحه سنگین و گیرا
اصولا وقتی یک عطر می خرید کارخانه سازنده موظف است روی شیشه عطر یکی از نامها را بیاورد شما می توانید با خواندن آن متوجه شوید که عطرتان از کدام نوع بالاست.
از دیگر گروه های عطرها می توان به ((دئودورانت ها)) که برای برطرف کردن بوی دهان ((آنتی پرسیپرانت ها)) که از تعرق بدن جلوگیری می کند و افترشیوها که پس از اصلاح استفاده می گردد نام برد.
نکات حیاتی درباره عطرها
تااین جا با انواع عطرها و اسانس ها و طرز ساخت آنها آشنا شدید پس با خواندن نکات زیر می توانید بهترین استفاده را از عطر داشته باشید.
۱- عطر را در نقاط نبض دار بدن استفاده کنید . نقاطی که جریان خون قوی بر پوست گرمتر از دیگر نقاط می باشد مانند مچ دست و پشت گوش و قفسه سینه و گردن و داخل آرنجها.
۲- عطر را به صورت چند لایه استفاده کنید. تا ماندگاری آن افزایش یابد.
۳- پس از ۳,۴ ساعت معمولا باید مجددا به خودتان عطر بزنید.
۴- عطر را در هوا روبروی خود اسپری کرده و از آن عبور کنید با این کار عطر به طور یکنواخت روی بدن می نشیند.
۵- زمان امتحان عطر هنگام خرید اجازه دهید حداقل عطر به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست شما باقی بماند و زمانی که بوی عطر با بوی طبیعی بدن شما آمیخته می گردد ایجاد بوی متفاوتی خواهد کرد. با این کار انتخاب بهتری خواهید کرد. همچین بیش از ۳ عطر را همزمان امتحان نکنید چون بینی شکا دیگر قدرت تشخیص نخواهد داشت